Ingyen pénz

Vagy mégsem.

Meguntam, hogy a saját pénzemet kell céges utazásra költenem, mert ez azzal jár, hogy az összes blokkot el kell raknom, plusz ha maradnom kell pár napot, vagy repjegyet kell vennem, akkor simán beleszaladok a folyószámla hitelkeretbe is. Kollégákkal beszélgetve arra jutottam, hogy az lesz a legjobb, ha szerzek egy hitelkártyát, amit csak céges költségek fedezésére használok. Így elég lesz a számlakivonatot leadnom és mivel hónap végén úgyis megkapom a pénzt, gyakorlatilag ingyen használom más pénzét.

Nagyon jól tudtam, hogy nekem mennyi pénz kell, de kíváncsi voltam, hogy mekkora keretet ad a bank. Az egész folyamat kb. 40 perc, csinálnak credit check-et, megkérdezik, hogy mire kell, stb. A végén kijött, hogy örömmel adnak 5500 fontot (~2 millió forint). Nekem 3000 kellett, ebbe nagy nehezen belementek (ha növelni akarom, újra kell igényelni, jó a több, mi van, ha kell, stb.) és mire visszamegyek, lesz kártyám, kártyaszámlám még a helyszínen lett.

Nekem ez az első hitelkártyám, heteket olvastam arról, hogy hogyan lehet okosan használni, hogyan lehet megszabadulni tőle, milyen kamatszintek vannak, az hogy számolódik, stb.. 3000 fontot bármikor vissza tudok adni a kamatmentes periódus alatt, így talán azt tudom mondani, hogy biztosítás nélkül is (PPI) megleszek.

Ezeket az összegeket úgy kaptam, hogy a számlaegyenlegem bár pozitív, de nem nagyon és a megtakarítási számlámon sincs sok, plusz minden hónapban eltűnik (átkerül a magyar számlámra) egy nagyobb összeg. Bele sem merek gondolni, hogy hány ember kapott úgy kártyát, hogy elvitte a maximális keretet és maximum a kötelező minimum díjat tudja fizetni. Ezek után nekem egy bank se mondja, hogy nem tehet arról, hogy az emberek el vannak adósodva.

Reklámok
Kategória: Bank, HSBC | Közvetlen link a könyvjelzőhöz.

Vélemény, hozzászólás.

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s