Jasmine es a kemek

Lehetne valami film is, de nem az 🙂

Pivotal Jamine-t hasznalunk JS unit tesztek irasahoz es ma eleg sokat szivtam a spy-okkal. Van egy API, amit emulatoron keresztul hasznalunk es mivel erre nem alapozhatunk teszteket, ezert irtunk egy mock API-t, amit ilyenkor hasznalunk. A spy onmagaval helyettesiti a “megfigyelt” objektumot es van egy rakas hivasunk a mock API-hoz, uhogy helyettesitett objektumok hivnak egy nem letezo API-t.

Egeszen 10 nappal ezelottig az API-t (az igazit), direktben hivtuk, hogy az adott szolgaltatashoz szukseges objektumot visszakapjuk. Kiderult, hogy ez nem tul egeszseges, mert gyakran “race condition” keletkezik. Ez eddig nem latszott, mert oldalankent csak 2 – 3 API hivas volt, viszont most lettek olyan oldalak, ahol 200 – 250. Mivel a batch-eles sem oldja meg teljesen a helyzetet, irtam egy helpert, ami elteszi az objektumokat es az ujabb hivasok ezt kapjak vissza.

Ha ezt a helpert spy-al figyelem, az osszes teszt elromlik, viszont ha spyOn().andCallThrough()-t hasznalok, akkor minden megy tovabb. Ugy latszik ez mar tul bonyolult a Jasmine-nek az eredeti objektum meghivasa nelkul. Lenyeg, hogy ma is tanultam valamit.

Legyszi szoljatok, ha baromsagokat irok 🙂

Reklámok
Kategória: Jasmine, Munka | Közvetlen link a könyvjelzőhöz.

Vélemény, hozzászólás.

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s