Aremeles, bankszamla

A Virgin Media-nal fizettunk elo a kabel tv / internet / vezetekes telefon kombora (tudom, nem letkerdes, de eleg olcso vele hazatelefonalni es a credit score-on is javit kicsit). Tegnap jott egy level, amiben sajnalattal tajekoztatnak arrol, hogy jovo februartol arat kell emelniuk. Ez 2.09 fontot fog havi szinten jelenteni. Nem kell semmit atolvasnom, nincs 20 oldal melleklet, csak egy szep vastagon szedett szam.

Sot! A kovetkezo sor arrol szol, hogy hogyan tudok sporolni. Nem nekem kell kitalani, hogy mit is csinaljak, megkerestek nekem, hogy milyen kedvezmenyeket tudok kerni es hogyan. Mivel alapbol elektronikus szamlat kertem, igy ezzel mar nem tudok sporolni (ez egyebkent evi 81 fontot jelent), viszont ha elore kifizetem a hatralevo 10 honapra a vonalberlest, akkor 55 font kedvezmenyt kapok, vagyis 18.90 font rafizetes (februartol a husegido vegeig) helyett 36.10 fontot sporolok a husegnyilatkozat vegeig. Igy is lehet.

Ja, es hivtak az EE-tol is, hogy szeretnek e toluk netet vagy vezetekes telefont. Mondtam, hogy husegidom van jovo oktoberig, mondtak, hogy semmi baj, felirtak es ha majd a szerzodes felbontasaert fizetendo osszeg 150 font ala csokken, felhivnak megint, mert azt kifizetik helyettem.

Hogy jon ide a bankszamla? Barbinak a HSBC-nel van szamlaja, Passport nevre hallgato csodabigyo, lenyege, hogy az orszagba frissen erkezett es munkaval nem rendelkezo szerencsetprobalok nyithatjak meg, havi 8 fontba kerul es nagyjabol azt tudja, amit az ingyenes “bankszamla” fantazianevu. Amikor megnyitottuk, akkor mondta az ugyintezo, hogy ha van forgalom a szamlan, akkor lehet, hogy nem egy ev, hanem mar fel ev utan is lehet valtani, akar ingyenes termekre is. Otthoni tapasztalatok alapjan nem gondoltam, hogy barmi is tortenni fog egy even belul, de tortent. Jott egy szep level, amelyben megint teljesen tomoren es erthetoen leirjak, hogy van szamlaforgalom es eltelt 6 honap, uhogy mi lenne, ha a mellekelt kis fuzetbol valasztanank egy szamlacsomagot majd befaradnank egy bankfiokba es valtanank. Termeszetesen ingyenes szamlat is lehet valasztani, igy ezzel megint 48 fontot sporolunk.

Reklámok
Kategória: Bank, HSBC, Virgin Media | Közvetlen link a könyvjelzőhöz.

Vélemény, hozzászólás.

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s