Így ne

Egyre több cikket / bejegyzést / hozzászólást olvasok olyanok tollából, akik a nehéz anyagi körülményeik miatt döntöttek úgy, hogy idekint szerencsét próbálnak. Közös ezekben, hogy az érintetteknek itt még rosszabbá vált a helyzetük, gyerekük és feleségük van, nem beszélnek angolul, itteni magyarok segítségére próbálnak támaszkodni, nincs kezdőtőkéjük (ha van, akkor kevés, egy családnak nem elég) és a tudásuk sem piacképes (vagy piacképes, de itteni képesítésekkel nem rendelkeznek).

Szerencsétlenek panaszkodnak, hogy nem jönnek meg a támogatások, nem tud hova iskolába járni a gyerek, rámegy az egészségük, nincs munka, drága az élet. Valszeg hallották az ismerőstől – aki már 5 éve itt él, akkor jött ki, amikor még mindenkit felvettek -, hogy nem kell nyelv, van munka és rengeteg szociális alapú juttatás jár. Kijönnek 200 fonttal, az egész családdal, nagy reményekkel és itt kiderül, hogy már nincs kerítés, mert megették.

Kedves olvasó, ha a kijövetelen gondolkozol, de neked sincs legalább 1 hónapnyi kint létre elég pénzed, nyelvtudásod és keresett szakmád (IT), akkor maradj otthon, vagy menj máshova. Sajnos itt – ahogy már írtam – nemhogy nem kolbászból van a kerítés, de még kerítés sincs.A magyar nép hajlamos magát azzal büntetni, hogy alkalmatlan vezetőket választ magának és arra is hajlamos, hogy a honfitársait átverje, tönkretegye, ezért nincs is nagy, összetartó közösség idekint és ezért nem érdemes arra számítani, hogy ha itt bajba kerülsz, akkor majd a honfitársak segítenek, mert nem segítenek (szomorú, de sokan úgy gondolják, hogy csökkent a konkurencia).

Ha fiatal vagy, nem kell senkit eltartanod, nincs tartozásod, beszélsz angolul de nincs szakmád és pénzed, akkor azért gyere ki, mert szállásod valahol lesz, munkád (meki, mosogatás, takarítás, felszolgálás stb…) egyszer csak lesz és a vele megkeresett pénz bulizásra és városnézésre elég plusz lesz egy rakás élettapasztalatod és az angolod is csiszolódik.

Reklámok
Kategória: Egyéb | Közvetlen link a könyvjelzőhöz.

Egy hozzászólás a(z) 0ejegyzéshez

Vélemény, hozzászólás.

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s