Gondolatok

Igen, néha szoktam gondolkodni 🙂

Az előző munkahelyemen szoktunk arról beszélgetni, hogy másságot, más fajta véleményt, különböző nemzetiségek és kultúrák együttélést hogyan is kell kezelni, mi a jó és mi a rossz.

Sajnos ide kiérve az első, ami kiderült, hogy mi magyarok nem tudunk egy másik magyar eredményeinek őszintén örülni, nem tudjuk a másikat segíteni és még idekint is megy az MLM, a csalás, lehúzás és átverés. Otthon is hallottam, hogy magyar magyarnak farkasa, de csak itt értettem meg, hogy ez mit jelent. Nagyon elszomorít, mert nem kerülne semmibe és nagyon sokra vihetnénk de így még a mindenki által utált és lenézett lengyelek is többre viszik…

Az együttélésről azt kell mondjam, hogy néhány népcsoport egyszerűen képtelen rá. A szomszédunkban cigányok laknak, hangosak, mocskosak, 15-en laknak egy akkora lakásban, ahol mi hatan még éppen elférünk és látszik rajtuk, hogy meg sem próbálnak változni. Az arabok bömböltetik mulatós technót és az interneten terjedő videókból ismert módon vezetnek, a bennszülöttek pedig gettó reppernek képzelik magukat, tökön lógó gatyában, kosármezben és félre csapott bézbólsapkában nyomják a gázt a lelakott autónak, közben füves cigit szívnak és Tupac szól hozzánk a hangszórókból. Ezzel mi baj? Az, hogy a nap 24 órájában, a hét minden napján ez megy. Igen, tudom, a 3-as zónában ez előfordul és beljebb biztos nem ez van.

Ja igen, még valami. Az erőszakra való hajlam. A bennszülöttek – főleg a fiatalok – sokkal gyakrabban követnek el erőszakos bűncselekményt, mint hasonló korú társaik.

Reklámok
Kategória: Egyéb | Közvetlen link a könyvjelzőhöz.

Vélemény, hozzászólás.

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s