Londoni magyarok

Ígértem, hogy írok a Londoni magyarokról. Egy rövid posztban ezt már meg is tettem, most írok még 🙂

Ott érdemes kezdeni, hogy az angolok nem tudnak építkezni. A falak nem egyenesek, papír vékonyak, lakások beosztása rossz, sok helyen falon kívül vezetik a szennyvizet, régi ablakokat használnak és a felújítási munkákat nagyjából a Moszkva téren felszedett, mindenhez értő, de szerszámmal nem rendelkező munkásemberek szintjén végzik el.

Mi egy felújításon átesett házban lakunk, a fürdőszobában kong a járólap, a 4 szpot lámpából egyben volt csak égő, kettő foglalattal együtt kijött a helyéről, a mosogató tálca nincs rögzítve és körbekenve így az alatta lévő szekrényben minden elázik. A nappali + étkezőből egy csuda gipszkarton megoldással új szobát és egy mini étkezőt alakítottak ki, magyarul 6 ember nulla közösségi térrel maradt. Az ablaküvegek rezegnek a külső zajoktól, mert már a gitt is kiesett mellőlük és a tulaj régi bútorai valamint a leszerelt konyhaajtó is itt van. A bútorunk és helyünk általánosan kevés.

Régi a mosógép, régi a hűtő, kevés és rossz minőségű a konyhai felszerelés.

6-an mindezért ~1800 fontot fizetünk.

A cég velem eddig korrekten beszélt, ha kértem valamit, akkor az meglett előbb – utóbb, viszont egy lakótársunkat ma tették ki azért, mert egy hónap alatt sem vittek el egy tök használhatatlan szekrényt a szobájából és ezt kissé emelt hangon szóvá merte tenni. Elképzelni sem merem, hogy mi lenne, ha szépen elküldeném a listát, hogy mit kell megjavítani és cserélni…

Röviden és tömören kicsit úgy tűnik, hogy a magyar beidegződésektől nem sikerült megszabadítani a céget. Próbálkozások vannak, de még csak az út elején járnak és még az is lehet, hogy rossz irányba mennek.

Reklámok
Kategória: Londoni Magyarok | Közvetlen link a könyvjelzőhöz.

Vélemény, hozzászólás.

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s