Ügyintézés

Tegnap 10-re volt időpontunk a HSBC Camden Town-i fiókjába bankszámlanyitásra. A Londoni Magyarok alapból kérnek ide időpontot és mivel elég sok egyebet is el kellett intézni, nem akartunk máshova menni.

Mindannyiunknak a Passport fantázianevű számlát javasolták, első munka Angliában, pár napja érkeztünk, nincs munkánk stb.. A lányok esetében ez érthető is volt, az enyémben nem, úhogy amikor rám került a sor, megkérdeztem az ügyintézőt, hogy mit lehetne tenni. Megkérdezte a menedzserét, aki azt mondta, hogy olyan számlát nyitok, amilyet akarok 🙂 Így lett nekem Bank Accountom. A kettő között a lényegi különbség az, hogy a Passportnak 8 font havidíja van és minimum egy évre szól a szerződés, míg az enyém határozatlan idejű és tök ingyenes. Mivel látta rajtunk az ügyintéző, hogy azért valahogy beszélünk angolul és bankszámlát is láttunk már, mondta, hogy azért 6 hónap múlva nézzük vissza, akkor lehet kérvényezni a Passport konvertálását egy nem fizetős számlává.

A Passporthoz egyébként jár SIM kártya 10 fonttal és 75 nemzetközi percel feltöltve, egy Western Union Gold tagság, egy áttelepülésben segítő cég elérhetősége kedvezménykuponnal valamint egy mini london kalauz térképpel.

Számlanyitás után betettük a kihozott pénzünket a számlákra és elindultunk netkávézót keresni, ott lehet nyomtatni. Pont egy oroszba futottunk bele, a 10 pennys nyomtatás a végére 20 lett oldalanként, de úgy voltunk vele, hogy költse gyógyszerre.

A netkávézó mellett volt egy Three bolt, úhogy bementem megkérdezni, hogy hogyan lehetne megkötni az első angol előfizetésem. Egy kínai lányhoz kerültem, elmondtam mit szeretnék, mondta, hogy semmi gond, valószínűleg nem kell kauciót letennem és ha lesz bankkártyám akkor csak azt ill. az útlevelet vigyem magammal. Mivel itt viszonylag normális előfizetések vannak és a telefonokat is ingyen adják a legtöbbhöz, ezért egy Samsung Galaxy S3-at eltett nekem jövő szerdáig, mert addigra nekem is lesz kártyám, meg Ő is megint egész nap a boltban lesz. Barbi is fog kapni egy új telefont, még kitaláljuk, hogy akkor, amikor én megveszem az enyémet, vagy hó végén, mert Ő iPhone 4S-t 😉 szeretne, de azért kell egy összegben 40 fontot fizetni.

Three után benéztünk a 2 sarokkal odébb lévő Jobcentre Plus-ba, hátha tudnak okosat mondani a lányoknak, meg egyébként is, ott lesz az NI interjú. Beálltunk a sorba és alig álltunk fél percet, mikor egy mosolygós bennszülött biztonsági őr odalépett a lányokhoz, hogy “hölgyeim jöjjenek velem, azonnal jövök és segítek bármiben, amiben kell” 🙂 Kiderült, hogy itt is régió szerint megy minden, így csak abban tudott segíteni, hogy megmondta, hova kell mennünk.

Ezek után indultunk az ügynökségekhez. Erről a következő bejegyzésben írok.

Reklámok
Kategória: Bank, HSBC, NI Number | Közvetlen link a könyvjelzőhöz.

Vélemény, hozzászólás.

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s